Op de snipperkaart kun je de opbouw van jouw wettelijke- en bovenwettelijke verlof, verzuim en plus/minuren in één overzicht terug vinden.
Hoe werkt de grafiek voor verlofopbouw?
In deze grafiek vind je jouw verlofopbouw over het jaar terug. De stijgende curve ontstaat omdat je verlofsaldo per loonperiode opbouwt, en je dus niet aan het begin van het jaar het volledige saldo krijgt. De lijn daalt op het moment dat er verlof opgenomen wordt. In het onderstaande voorbeeld zie je dat de de grafiek in augsutus onder 0 daalt. Dit komt omdat er op dit moment minder verlofuren op zijn gebouwd dan opgenomen.
- Huidige saldo plus/muren
Het aantal uren dat je teveel of te weinig gewerkt hebt van begin dit jaar tot het einde van de huidige week. Dit is geen verlof. De werknemer uit dit voorbeeld heeft precies het aantal uren gewerkt dat er in zijn contract staan, dus staat de balans op 0. - Prognose aantal uren verlof eind van het jaar
Dit saldo is gebaseerd op het aantal verlofuren waar je in je contract recht op hebt - je goedgekeurde opgenomen verlof (kan zowel in verleden als toekomst zijn), en het eventuele verlofsaldo dat je van afgelopen jaar meegenomen hebt. In dit voorbeeld zie je 8 uur staan, dus weet ik dit jaar nog 8 uur verlof op kan nemen. - Opgenomen verlofuren
Het aantal in dit jaar opgenomen verlofuren, met hierin onderscheid tussen Wettelijke verlofuren, en bovenwettelijke verlofuren.
Wettelijke verlofuren zijn verlofuren waar je wettelijk recht op hebt. Dit is 4 keer het aantal uren dat je normaal gesproken in de week werkt. Deze verlofuren blijven normaal gesproken een half jaar na het kalenderjaar waarin ze opgebouwd zijn geldig.
Bovenwettelijke verlofuren zijn alle extra verlofuren die je bovenop je wettelijke verlofuren opbouwt. Bovenwettelijke uren blijven vijf jaar geldig. - Wettelijke- en bovenwettelijke verlofuren meegenomen van het vorige jaar.
Omdat er in dit voorbeeld 10 wettelijke, en 1 bovenwettelijke verlofuren mee zijn genomen van vorig jaar, zie je dat de opbouw aan het begin van het jaar op 11 ipv 0 begint te tellen.
Hoe werkt het jaaroverzicht verlofaanvragen?
In het jaaroverzicht onder de grafiek zie je op welke dagen er in de maand uren verlof op zijn genomen.
- De witte blokjes staan voor weekdagen
- De grijze blokjes staan voor weekenddagen
- Het cijfer in de blauwe hokjes staat voor het opgenomen en goedgekeurde aantal uren verlof op die dag
- Het cijfer in het oranje hokje staat voor het aangevraagde en door de werkgever nog niet goedgekeurde aantal uren verlof op die dag
Hoe werkt de tabel 'Per loonperiode'?
In deze tabel zie je verlofopbouw per loonperiode. Per kolomcategorie zie je de wettelijke verlofuren, de bovenwettelijke verlofuren, en het totaal hiervan. Met 'verloonperiode' wordt de tijdperiode bedoeld waarover je wordt uitbetaald.
- Beginstand
De verlofsaldo's waar deze loonperiode mee begonnen wordt - Opbouw
Opgeteld wat de medewerker deze loonperiode aan verlofuren opgebouwd heeft - Verbruik
Opgeteld hoeveel verlofuren de medewerker deze loonperiode verbruikt heeft - Correctie
Door de werkgever eventueel toegepaste correcties op jouw verlof. Denk bij correcties aan bijvoorbeeld uitbetaalde verlofuren, of dat er verlof bij is gekomen omdat er plusuren omgezet zijn in verlof - Eind Prognose
De verlofsaldo's waar je deze loonperiode mee eindigt.
Hoe werkt de tabel 'Plus/minuren 2020'?
In de plus/minuren balans zie je per week een overzicht met de uren uit je contract, tegenover de daadwerkelijk gewerkte uren, verlofuren, verzuimuren, en een totale balans per week.
Voorbeeld
- Week 1:
Deze week is er door deze medewerker 8 uur te weinig gewerkt, en dat de balans dus op -8 uur eindigt. - Week 3:
Deze week is er door de medewerker 48 uur gewerkt. Je ziet de 8 uur die teveel zijn gewerkt terug tussen haakjes bij helemaal rechts. Hierdoor komt zijn balans weer op 0 - Week 4:
In deze week is er 32 uur gewerkt is, maar de balans niet naar -8 gaat. Dit komt doordat er in deze week ook 8 uur verzuim geregistreerd is.